Ured:
Ulica braće Čulig 2a, 44000 Sisak
Tel. (044) 522-255
Fax. (044) 522-256
info@galerija-striegl.hr


Trenutni izložbeni prostor:

Rimska ulica 11, 44000 Sisak

Ljetno radno vrijeme:
utorak - petak 10-19 sati
subota 9-13 sati

NOVA IZLOŽBENA LOKACIJA
GRADSKE GALERIJE STRIEGL

Kako bi Gradska Galerija Striegl, do uređenja i adaptacije 'Kuće Striegl', bila u mogućnosti vršiti svoju redovitu programsku i izložbenu djelatnost, te na taj način biti otvorena i dostupna javnosti, Grad Sisak je u svibnju 2011. godine unajmio prostor ukupne površine 150 m² na adresi Rimska ulica 11 u Sisku (karta). U novom prostoru Gradska galerija Striegl će redovito organizirati izložbe, kao i popratne programe.

KONCEPCIJA IZLOŽBENOG PROGRAMA
Povijest | KuĆa Striegl

Temeljem osnivačkog akta djelatnost galerije obuhvaća: sistematsko prikupljanje, čuvanje, stručno i znanstveno obrađivanje, sređivanje, proučavanje i izlaganje predmeta moderne i suvremene umjetnosti; organiziranje stalnog postava i povremenih izložbi; provođenje edukativnih programa vezanih uz stalni postav i kao popratnih programa izložbenih djelatnosti; organiziranje predavanja, tečajeva, simpozija ili seminara; izdavanje stručnih i znanstvenih publikacija, kataloga, grafičkih mapa, audiovizualnih i drugih izdanja u okviru galerijske djelatnosti; sistematsko praćenje, stimuliranje, promoviranje, istraživanje, valoriziranje i izlaganje novih oblika umjetničkog izražavanja.

Izložbena djelatnost Gradske galerije Striegl zasniva se na prezentiranju radova iz Zbirke Striegl koja čini osnovu stalnog postava (radovi iz ciklusa "Portretist Siska", "Animalizam", "Posavina", "Odjeci iskona").

Također, jedan dio izložbene aktivnosti vezan je uz sisački likovni krug kojom se predstavlja dio opusa sisačkih umjetnika, kao i recentno stvaralaštvo. Gradska galerija Striegl svoju izložbenu djelatnost ostvaruje i kroz suradnju s drugim galerijama i privatnim zbirkama u Hrvatskoj i van nje, organiziranjem samostalnih izložbi umjetnika iz drugih dijelova Hrvatske, organiziranjem međunarodnih izložbi, te likovnih kolonija.