Ured:
Ulica braće Čulig 2a, 44000 Sisak
Tel. (044) 522-255
Fax. (044) 522-256
info@galerija-striegl.hr


Trenutni izložbeni prostor:

Rimska ulica 11, 44000 Sisak

Ljetno radno vrijeme:
utorak - petak 10-19 sati
subota 9-13 sati

NOVA IZLOŽBENA LOKACIJA
GRADSKE GALERIJE STRIEGL

Kako bi Gradska Galerija Striegl, do uređenja i adaptacije 'Kuće Striegl', bila u mogućnosti vršiti svoju redovitu programsku i izložbenu djelatnost, te na taj način biti otvorena i dostupna javnosti, Grad Sisak je u svibnju 2011. godine unajmio prostor ukupne površine 150 m² na adresi Rimska ulica 11 u Sisku (karta). U novom prostoru Gradska galerija Striegl će redovito organizirati izložbe, kao i popratne programe.

KUĆA STRIEGL
Povijest | Koncepcija

Gradska galerija Striegl je dobila na korištenje prostor dijela rodne kuće Slave Striegla, stambene građevine s početka 20. stoljeća, koja se nalazi na adresi Kranjčevićeva ulica 9 u Sisku. Grad Sisak je navedenu nekretninu kupio krajem 2010. godine s ciljem realizacije muzejsko-galerijske koncepcije dvojakog karaktera.

U njoj bi bile smještene Strieglova donacija
(Zbirka Striegl)
kao i cjelokupni fundus Gradske galerije Striegl. Muzejska koncepcija bi obuhvaćala stalni postav u obiteljskom stanu na prvom katu, koji osim što bi prezentirao najznačajnije Strieglove radove, bio i prikazom života jedne građanske obitelji u prvoj polovici 20. stoljeća, dok će se u potkrovlju urediti galerijski prostor za povremene izložbe.

Trenutno su u tijeku radovi na adaptaciji prostora.