Ured:
Ulica braće Čulig 2a, 44000 Sisak
Tel. (044) 522-255
Fax. (044) 522-256
info@galerija-striegl.hr


Trenutni izložbeni prostor:

Rimska ulica 11, 44000 Sisak

Ljetno radno vrijeme:
utorak - petak 10-19 sati
subota 9-13 sati

NOVA IZLOŽBENA LOKACIJA
GRADSKE GALERIJE STRIEGL

Kako bi Gradska Galerija Striegl, do uređenja i adaptacije 'Kuće Striegl', bila u mogućnosti vršiti svoju redovitu programsku i izložbenu djelatnost, te na taj način biti otvorena i dostupna javnosti, Grad Sisak je u svibnju 2011. godine unajmio prostor ukupne površine 150 m² na adresi Rimska ulica 11 u Sisku (karta). U novom prostoru Gradska galerija Striegl će redovito organizirati izložbe, kao i popratne programe.

POVIJEST GALERIJE
KONCEPCIJA | KUĆA STRIEGL

Gradsku galeriju Striegl osniva grad Sisak u rujnu 2003. godine kao javnu gradsku ustanovu koja obavlja muzejsko-galerijsku djelatnost. Galerija je dobila naziv po Slavi Strieglu, sisačkom akademskom umjetniku koji je svojom djelatnošću obilježio kulturnu povijest grada.

Osnivanje Gradske galerije Striegl neizbježan je i logičan slijed utemeljen dugogodišnjom likovnom tradicijom u gradu Sisku, u kojem je djelovao i djeluje veliki broj značajnih akademskih umjetnika (Milan Steiner, Želimir Janeš, Ivan Antolčić, Marijan Glavnik, Stjepko Rupčić, Alem Biočić, Ivan Mareković, Marijan Crtalić, Marko Tadić, Ivan Novak, Ana Ugarković). Oni su svojim likovnim stvaralaštvom, pedagoškim i kulturnim radom u Sisku ostavili i ostavljaju neizbrisiv trag u stvaranju umjetničke i kulturne baštine. Cilj je galerije da čuva i prezentira rad sisačkih umjetnika kao i njihov doprinos hrvatskoj umjetnosti i kulturi.

Gradska galerija Striegl je u vremenu od svog osnutka do srpnja 2007. svoju djelatnost obavljala u izložbenom i spremišnom prostoru površine 404 m2 u ulici S. i A. Radića 6 u Sisku. U srpnju 2007. godine Grad Sisak prodaje izložbeni i spremišni prostor i trenutačno Gradska galerija Striegl nema svog izložbenog prostora, te raspolaže samo uredskim prostorom na istoj adresi, a za izložbene prostore koristi prostore drugih ustanova i organizacija u Sisku (vidi Obavijest).

S obzirom na specifičnu situaciju u kojoj se nalazi Gradska galerija Striegl i s obzirom da planirani galerijski prostor nije u punoj funkciji, plan i program je prilagođen trenutačnoj situaciji.