09/11/18

Antologija poezije uživo / Irena Vrkljan / 9/11/2018, 18,00 h

Gradska galerija Striegl nastavlja s ciklusom „Antologija poezije uživo“ koji se sastoji od niza pjesničkih večeri suvremenih hrvatskih autorica i autora, a temeljen je na dragocjenom predmetu nazvanom ”Jedna pjesma– antologija u jednom primjerku“, u izboru Sonje Manojlović.

U drugoj večeri ciklusa, koja će se održati 9/11/2018, u 18,00 sati, gošća je pjesnikinja i prozna spisateljica, dopisna članica HAZU, Irena Vrkljan, autorica brojnih knjiga: pjesničkih zbirki, romana, autobiografskih proza i eseja, radio i tv-scenarija. Samo neki od naslova njezinih knjiga su: Soba, taj strašni vrt; U koži moje sestre: berlinske pjesme; Svila, škare; Marina ili O biografiji; Naše ljubavi, naše bolesti: intimna esejistička proza; Sestra, kao iza stakla; Svila nestala, škare ostale; Žene i ovaj suludi svijet; Rastanak i potonuće; Koračam kroz sobu; Protokol jednog rastanka; i najnovija, Pjesme, nepjesme.

Dobitnica je brojnih nagrada: Tin Ujević, K.Š.Gjalski, I.G.Kovačić, Nagrada HAZU, Vladimir Nazor, Kiklop, Orden Reda Danice hrvatske s likom Marka Marulića.

U sklopu Antologije poezije uživo slušat ćemo pjesme u interpretaciji autorice i razgovarati s njom o zanimljivim temama.

Voditeljica ciklusa je Sonja Manojlović.

Tom prilikom će svi posjetitelji moću kupiti knjigu Irene Vrkljan ”Pjesme, nepjesme” uz značajan popust.

Vidimo se u Gradskoj galeriji Striegl!

Ulaz je besplatan!

Oznake


povratak na popis novosti
Gradska Galerija Striegl, 2024. Sva prava pridržana. dizajn: Sven Sorić | izrada: Viktor