13/02/20

Connect/Reflect: Marita Čatić_Crvene štrample

Jako se veselimo idućem zajedničkom susretu u Gradskoj galeriji Striegl!

U četvrtak, 13/2/2020, s početkom u 19,00 sati, u okviru naših Connect/Reflect programa, predstavit ćemo prvu zbirku pjesama mlade Siščanke Marite Čatić pod nazivom Crvene štrample.
Moderatorica promocije je Vesna Rogulja Mart, Maritina profesorica u Gimnaziji Sisak, a izbor Maritinih pjesama će čitati Lorella Banozzi Tubić.

Dođite podržati ovu divnu mladu osobu.
Obzirom da je promocija uoči Valentinova, pripremili smo za sve prisutne i mala iznenađenja (poklone)!

Dođite.

Ulaz slobodan!

///
MARITA ČATIĆ

Marita Čatić je rođena 30. listopada 2001. godine u Sisku. Nakon završenog osnovnoškolskog obrazovanja u OŠ Braća Ribar u Sisku, 2016. godine upisuje opću gimnaziju u rodnom gradu. Trenutno pohađa 4. razred iste. U slobodno vrijeme uživa u životu. Voli šljokice, crvene štrample, more i svoje ljude. Vjeruje da se sve događa s razlogom. „Crvene štrample“ njezino je prvo izdano književno djelo.

„Čitati i pisati naučila sam već s 4 godine, a od prvog razreda osnovne škole konstantno pišem sastave, priče i pjesme koje izlaze u Modroj lasti i školskom časopisu Plamen. Prvi put sam sudjelovala na Lidranu u 7. razredu i plasirala se na državnu razinu smotre s literarnim radom „Ja, sedmašica“. Od tada svake godine sudjelujem u literarnom i scenskom izrazu predvođena svojom mentoricom prof. Vesnom Rogulja Mart.
Od 8. razreda bavim se sportskim novinarstvom na školskim sportskim natjecanjima jer sam u tom trenutku života poželjela svoju strast učiniti korisnom za druge. Sveukupno sam izvještavala s oko 100 natjecanja (gradska, županijska, regionalna) te 2 svjetska natjecanja (košarka, odbojka). Nakon dvije godine iskustva u reporterskom radu dobila sam priliku biti mentorica mlađim sportskim reporterima u sklopu „Igram, pišem, lajkam“ projekta. Na svjetskom natjecanju u odbojci ove godine u suradnji sa svojim kolegicama organizirala sam i mali projekt pod nazivom „Beauty of diversity“ o kojem možete pročitati više na facebook stranici Hrvatskog školskog sportskog saveza.

Oznake


povratak na popis novosti
Gradska Galerija Striegl, 2024. Sva prava pridržana. dizajn: Sven Sorić | izrada: Viktor