12/09/20

Grupna izložba članova Fotokluba Sisak: Živim Sisak, 11/12/2020 – 30/1/2021

Gradska galerija Striegl predstavlja nastavak programa ”Connect/Reflect” i ”Shared Space” i to kroz suradnju s Fotoklubom Sisak.

Od petka, 11/12/2020, od 11 sati, u prostoru Gradske galerije Striegl i Holandska kuća Sisak moći ćete pogledati izložbu Fotokluba Sisak pod nazivom “Živim Sisak”.

Izložba je postavljena u stepenišnom dijelu Holandske kuće Sisak i proteže se kroz tri kata. Članovi Fotokluba Sisak pratili su kulturna, društvena i sportska događanja i programe u našem gradu, a ova izložba donosi fotografski rezime godine koja je uskoro iza nas.

”Živim Sisak” je projekt Fotokluba Sisak kojem je cilj dokumentiranje različitih javnih programa, aktivnosti i manifestacija koje se odvijaju tijekom godine u gradu Sisku kroz medij fotografije. Na kraju svake godine Upravni odbor Fotokluba Siska organizira interni foto-natječaj kojim se biraju fotografije za grupnu izložbu članova na ovu temu.
Ova izložba obuhvaća izbor fotografija koje su nastale tijekom 2020. godine. To je ujedno i prva godina ovog četverogodišnjeg projekta. Po završetku projekta, Fotoklub Sisak će izdati monografiju pod istoimenim nazivom Živim Sisak, sa svim izabranim fotografijama, a koja će biti vrijedan doprinos kontinuitetu sisačke fotografske prakse, dokument društvenih, kulturnih i sportskih događanja u našem gradu s ciljem stvaranja ”općih mjesta” kao i prostornih, arhitektonskih i prirodnih prepoznatljivosti grada koje nas sve povezuju, a naš grad čine jedinstvenim.Teme ove prve izložbe su podijeljene u nekoliko grupa: koncerti, kazališne predstave te sportska i ostala društvena događanja.
Usprkos izazovnim vremenima i ograničenom kretanju uslijed pandemije uzrokovane koronavirusom, u gradu život nije stao. Ova izložba donosi uvid u godinu koja je iza nas i podsjeća na uhvaćene i individualizirane momente iz društvenog i kulturnog života Siska i to iz specifičnog rakursa članova Fotokluba Sisak.

Na izložbi možete vidjeti fotografije sljedećih autora:

ANKICA MAGAČIĆ
IVICA BOHORC
SADIKA BAJUTTI
BORIS HODAK
DAMIR PAHIĆ
MAJA REDŽIĆ PAHIĆ
KRISTINA MATIJAŠ
VJEKOSLAV MARTINIĆ
ZORAN LUKETIĆ

Izložba ”Živim Sisak” dio je CONNECT/REFLECT programa Gradske galerije Striegl kojim kroz interdisciplinarne i interaktivne programske prakse kao i aktivnim djelovanjem u lokalnoj zajednici, želimo intenzivnije povezati publiku različitih dobnih i interesnih skupina s programima na polju suvremene umjetnosti i kulturnih praksi.

Oznake


povratak na popis novosti
Gradska Galerija Striegl, 2024. Sva prava pridržana. dizajn: Sven Sorić | izrada: Viktor