12/07/12 - 28/07/12

Dora Katanić / Ciklus Amarcord

Izložba predstavlja nostalgičan pogled na život u jednom malom talijanskom gradiću Riminiu, 30-tih godina prošlog stoljeća prema drami Amarcord, redatelja Federica Fellinija, koji je na  mladu umjetnicu ostavio snažan dojam.
Karakterizacija likova, vidljiva raznovrsnost i bizarna dezorijentiranost različitih likova najveća su karakteristika ovog filma koje je umjetnica prenijela na 13 ulja na platnu.

Izložba Dore Katanić je druga u nizu izložbi koje je Savjet Gradske galerije Striegl izabrao na Natječaju raspisanom za izlaganje u Gradskoj galeriji Striegl u 2012. godini.

DORA KATANIĆ je akademska slikarica koja je ušla među deset finalista prestižne nagrade Essl koji su predstavljali Hrvatsku 2009. godine. Medijsku pažnju pobudila serijom slika “Tko pjeva zlo ne misli” izvedenu tehnikom ulje na platnu. Istom tehnikom je 2010. godine završila svoj posljednji ciklus “Amarcord”.

Inspiraciju za svoja djela nalazi u kadrovima ostvarenja sedme umjetnosti. Rođena 1982. godine u Zagrebu. Diplomirala je 2009. godine na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu u klasi profesora Duje Jurića.

Oznake

prethodna izložba sljedeća izložba
povratak na izložbe
Gradska Galerija Striegl, 2024. Sva prava pridržana. dizajn: Sven Sorić | izrada: Viktor