29/03/17 - 22/04/17

Kristina Mareković/ Katarina Fabijanić / Ritam i emocije

Gradska galerija Striegl u okviru izložbenog programa organizira samostalne i skupne izložbe koje imaju za cilj prezentaciju i valorizaciju radova umjetnika sisačkog kruga. Zajednička izložba Katarine Fabijanić i Kristine Mareković dio je tog izložbenog programa gdje će umjetnice koje dijele zajednički atelier K&K u Sisku od 2013. godine po prvi put u ovakvoj formi predstaviti u Gradskoj galeriji Striegl kroz zajedničku izložbu.

Katarina Fabijanić pripada generaciji umjetnica koje se izražava u mediju samostalnih objekata i prostornih grafika. Njezin habitus je geometrijska apstrakcija, koloritno bogata i prepoznatljiva. Boja daje tu mekoću, ritam i čaroliju. Kristina Mareković jasno vizualno i estetski pripada grupi umjetnica mlađe generacije, zagovarateljica realizma u slikarstvu. Slika slojevitim namazima. Odabir teme za njezino štafelajno slikarstvo je u njezinom fokusu i izrazito je duboko emocionalno proživljeno. Platna su pomno razrađena, svaki segment.

Koncepcijska okosnica izložbe pod nazivom Ritam i Emocija bit će njihova doslovna potraga za vizualnim sadržajima, koje se manifestiraju u zasebnim likovnim jezicima i likovnim tehnikama.

 

Oznake

povratak na izložbe
Gradska Galerija Striegl, 2024. Sva prava pridržana. dizajn: Sven Sorić | izrada: Viktor