17/12/15 - 16/01/16

Marko Tadić / Tables and Shelves

U četvrtak, 17. prosinca, s početkom u 19 sati, u Gradskoj galeriji Striegl u Sisku, otvara se izložba Marka Tadića pod nazivom ‘Tables and Shelves’. Izložba ostaje otvorena do 16. siječnja 2016.

…možda nas zato niti ne treba čuditi da izložba, kao i artefakti koje promatra i izokreće Marko Tadić zapravo vraćaju promatrača u doba ‘nevinosti’ izložbenih forma, vrijeme pedesetih i šezdesetih godina, kada se izložba ustoličava kao specifično mjesto razmjene estetskog iskustva i izvođenja umjetnosti kao takve. Vraća nas u vrijeme kada se ponovno povjerovalo u autonomiju umjetnosti i izgradilo medijske specifičnosti. Iz ove današnje kakofonije, skoro je to nostalgičarski uopće otvoriti kao sadržajno poglavlje. No, upravo to umanjivanje izložbene dimenzije unutar izložbe ukazuje na gotovo ironijski pomak unutar ovog nostalgičarskog predznaka. Moderna vremena, njezini jezici, strukture i postavke crvena su nit prema koliko tolikoj stabilnosti makete i baze jedne strukture u izgradnji.

iz teksta predgovora Ivane Meštrov

Marko Tadić je rođen 1979. godine u Sisku. 2001. godine diplomirao je filozofiju i sociologiju na Hrvatskim studijima u Zagrebu te 2003. godine diplomirao je na Accademia Delle belle Arti di Firenze u Italiji. Dobitnik je brojnih nagrada. Izlagao je na velikom broju skupnih i samostalnih izložbi u zemlji i inozemstvu. Živi i radi u Zagrebu.

Oznake

povratak na izložbe
Gradska Galerija Striegl, 2024. Sva prava pridržana. dizajn: Sven Sorić | izrada: Viktor