23/05/24

Moja babusja ne poznaje izraz biopower / Nastasja Štefanić Kralj i Matija Kralj Štefanić / 27. 10. 2023., 19:30, Centar kretivne industrije Sisak

Obzirom da je sisačku izvedbu ove plesne predstave dočekao i drugi rat, na području Palestine i Izraela, i obzirom da svi zajedno svjedočimo teškim porazima humanizma svjetskih razmjera, pozivamo vas da nam se pridružite u intimnoj i snažnoj antiratnoj poruci o kojoj ova izvedba progovara.

„Moja babusja ne poznaje izraz biopower” novi je projekt autora Nastasje Štefanić Kralj i Matije Kralja Štefanića nastao kao reakcija na rusku invaziju Ukrajine, a vezuje se na ukrajinsko porijeklo autorice, prije svega činjenicu da njena baka i dalje, za čitavo vrijeme trajanja rata, živi u Berdyansku u Ukrajini, pod ruskom okupacijom. Kako i sam naslov projekta sugerira, autori u projektu kombiniraju iskustveni pristup sa teorijskim uvidima stvarajući intimistički solo koji se odmiče od direktnog političkog agitiranja, ali na drugi način direktno i otvoreno progovara o “ideji” rata. Njene rodbinske veze s Ukrajinom tako postaju okvir tematiziranja puno širih pitanja o prirodi ljudske egzistencije u svijetu u kojemu je ratno stanje “normalno”, permanentno stanje.

Ideja i koncept

Nastasja Štefanić Kralj i Matija Kralj Štefanić

Koreografija i izvedba

Nastasja Štefanić Kralj

Dramaturgija

Jasna Jasna Žmak

Tekst

Matija Kralj Štefanić i Jasna Jasna Žmak

Dizajn svjetla

Anton Modrušan

Produkcija

Tena Bošnjaković

Dizajn plakata

Paula Šantić

Predstava će se održati u prostoru Centra kreativne industrije, u petak, 27. 10. 2023., s početkom u 19:30 sati.

Predstava je dobrotvorna i igra se bez honorara.
Umjesto prodaje ulaznica, publika može donirati nakon predstave.Sva prikupljena sredstva će biti donirana za pomoć Ukrajini.


povratak na popis novosti
Gradska Galerija Striegl, 2024. Sva prava pridržana. dizajn: Sven Sorić | izrada: Viktor