14/07/24

Predstavljanje doniranih radova Darka Bavoljaka i vodstvo kroz izložbu, subota, 27/11/2021, 12,00 h

Gradska galerija Striegl vas poziva na program u sklopu zadnjeg dana izložbe ”Od individualnih projekcija do kolektivne memorije: Darko Bavoljak i Igor Grubić Marijanu Crtaliću”.

Očekuje vas predstavljanje doniranih radova Darka Bavoljaka u sklopu kojeg ćemo i potpisati ugovor o donaciji te razgovarati s autorom.
Povodom zadnjeg dana izložbe očekuje vas i vodstvo kroz izložbu u društvu autorica i kustosica izložbe Ivane Janković i Alme Trauber. Darko Bavoljak je Gradskoj galeriji Striegl donirao 34 fotografije iz ciklusa ”Sisak 1984”. Ovaj ciklus crno-bijelih fotografija Darka Bavoljaka na temu industrijskih kompleksa Željezare Sisak i Rafinerije nafte u Sisku čini jedinstvenu cjelinu i vrijedan prilog galerijskom fundusu i zbirci koja obuhvaća radove suvremenih hrvatskih umjetnika. ”Sisak 1984” donosi prikaze postrojenja, proizvodnih procesa i njihovih aktera s kojima se kroz Bavoljakove fotografije uspostavlja izravan odnos bez ustezanja, a koji je u pristupu blizak „poletovskom“ krugu fotografa. Ovaj ciklus također je važan doprinos programskim aktivnostima Gradske galerije Striegl vezanim uz interpretaciju, prezentaciju i valorizaciju Parka skulptura Sisak. Očekuje vas i mala podnevna zakuska, stoga, dođite na subotnje umjetničko druženje u vašoj galeriji.

Ovaj program se održava uz pridržavanje svih epidemioloških mjera i u skladu s važećim odlukama Stožera cilivne zaštite RH. Stoga, ponesite svoje covid potvrde/putovnice.

Oznake


povratak na popis novosti
Gradska Galerija Striegl, 2024. Sva prava pridržana. dizajn: Sven Sorić | izrada: Viktor