24/09/19

Izložba ”Slavo Striegl: Život za slikarstvo” u Muzeju za umjetnost i obrt

U Muzeju za umjetnost i obrt 24. rujna 2019. otvara se izložba koja će revalorizirati umjetničko stvaralaštvo Slave Striegla te potvrditi njegov status referentnog imena hrvatske likovne umjetnosti.
Izložba će predstaviti opus Slave Striegla tematiziran u zasebnim cjelinama prateći njegov rad od samih početaka; najranijih radova s Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu, preko najproduktivnije faze stvaralaštva pa sve do njegovih posljednjih kreativnih životnih dana. Izložbom se pokazuje Strieglova autorska potentnost i stvaralački kontinuitet kojim se nanovo otkriva i interpretira građa ovog vrsnog portretista Siska i pokupsko posavskog kraja.
Na izložbi se pokazuju i javnosti manje poznati radovi u tehnici kolaža koje je stvarao pred kraj svog životnog vijeka. U njima se ogleda Strieglova umjetnička raznovrsnost, kreativnost i originalnost.

Izložba je otvorena do 27.10.2019.

Autori izložbe:
Miroslav Gašparović – kustos izložbe; kritički pregled
Zoran Burojević – kustos izložbe; život i djelo
Željko i Lana Kovačić – vizualni identitet i postav izložbe i kataloga 

O B A V I J E S T

Grad Sisak zajedno s Auto prometom Sisak i Gradskom galerijom Striegl ovim putem poziva sve zainteresirane građane grada Siska, da ukoliko su zainteresirani za odlazak iz Siska organiziranim prijevozom autobusom na otvorenje izložbe, da nam se jave na sljedeće kontakte:099 2184376

044 522 255, alma@galerija-striegl.hr, info@galerija-striegl.hr

Oznake


povratak na popis novosti
Gradska Galerija Striegl, 2024. Sva prava pridržana. dizajn: Sven Sorić | izrada: Viktor