14/02/23 - 28/02/23

Panorama ženskog ljubavnog pjesništva

Gradska galerija Striegl u Sisku predstavlja pjesničko-ambijentalnu izložbu pod nazivom ”Panorama ženskog ljubavnog pjesništva”. Izbor pjesama za izložbu napravila je nagrađivana pjesnikinja Marija Dejanović, a kustosica izložbe je Alma Trauber.
Izložbeni postav čine dva sadržajno-ambijentalna segmenta: pjesme Vesne Parun, Vesne Krmpotić, Sonje Manojlović i Tee Benčić Rimay na plakatima te pjesme Irene Matijašević, Nade Topić, Vande Petanjek, Sanje Baković, Marijane Radmilović, Mateje Jurčević, Ines Kosturin, Andrijane Kos Lajtman, Olje Savičević Ivančević, Maje Marchig, Marije Dejanović i Lane Derkač koje su otisnute na kartolinama. Plakate i kartoline oblikovao je Sven Sorić.
Primjerci otisnutih pjesama su besplatni i dostupni posjetiteljima za vrijeme trajanja izložbe tako da ljubavnu poeziju svatko može i ponijeti sa sobom.
Izborom autorica nastojali smo podjednako zastupiti sve generacije pjesnikinja, kao i u postav uvrstiti pjesme u kojima se na raznovrsne načine tematizira ljubav te tako prikazati da postoji beskonačno mnogo načina da se voli. Ovom izložbom propitujemo načine na koje se inače romantična ljubav prikazuje u svakodnevici, ali i, jednostavno, slavimo ljubav – silu koja pokreće svijet.
Izložba u Gradskoj galeriji Striegl bit će otvorena od utorka, 14. veljače 2023. do 28. veljače 2023.

Oznake

prethodna izložba
Warning: Attempt to read property "post_title" on string in /home/galestri/public_html/wp-content/themes/galerijastriegl/singular.php on line 147

Deprecated: strlen(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /home/galestri/public_html/wp-content/themes/galerijastriegl/singular.php on line 147
povratak na izložbe
Gradska Galerija Striegl, 2024. Sva prava pridržana. dizajn: Sven Sorić | izrada: Viktor