18/05/20 - 15/06/20

Re:Think Sisak 2020

Na Međunarodni dan muzeja, u ponedjeljak, 18/5/2020, u Gradskoj galeriji Striegl otvorit ćemo izložbu pod nazivom ”Behind the scenes”.
Izložbu je zamišljena kao uvod u ovogodišnje izdanje festivala Re:Think Sisak.

Na jednom mjestu, kroz izbor fotografija dobit ćete uvid kako su nastajali sisački murali, od prve festivalske edicije sve do prošlogodišnjeg izdanja. U sklopu izložbe donosimo vam detalje svega onoga što se odvijalo ”iza scene”. Cilj nam je ovom izložbom upoznati javnost s procesom nastanka murala kao i ukazati na sve dimenzije interakcije nastajanja ovakvog umjetničkog oblika u javnom prostoru s lokalnom zajednicom i ljudima.

Obzirom da je ovogodišnja tema Međunarodnog dana muzeja – ”Muzej za jednakost: različitost i uključivost” dobili smo idealan povod da ukažemo na sve dobrobiti i pozitivne učinke umjetnosti u javnom prostoru i stvaranja jedinstvenog muzeja/galerije na otvorenom koja je jednako dostupna svima i isto tako jednakim intenzitetom progovara i ukazuje kako je na jednom mjestu, u javnom prostoru grada, moguće obuhvatiti i pomiriti različitost i uključivost.

Izložba će biti otvorena za javnost od ponedjeljka, 18/5/2020, i moći ćete je doći pogledati u radnom vremenu Gradske galerije Striegl, ponedjeljak – petak, 10-18 sati.
Tijekom cijelog idućeg tjedna pripremili smo vam mnoštvo iznenađenja, stoga pratite Gradska galerija Striegl i Re:Think Sisak.

Oznake

povratak na izložbe
Gradska Galerija Striegl, 2024. Sva prava pridržana. dizajn: Sven Sorić | izrada: Viktor