20/06/24

Petak u Galeriji: projekcija filma ”Rosemary’s Baby” i FIUME/live, 28/10/2022, od 18,00 h

Gradska galerija Striegl vas poziva na program koji će vas zagrijati za predstojeću Noć vještica.

Provedite petak uz intimnu i skrovitu projekciju filmskog horor klasika redatelja Romana Polanskog ”Rosemary’s baby” (Rosemaryna beba) u jedinstvenoj atmosferi galerijskog prostora. Projekciju filma realiziramo u suradnji Hrvatskim filmskim savezom.

Projekcija filma počinje od 18,00 sati.

Značenjska slojevitost, izniman ugođaj i fascinantan nastup Mie Farrow u ulozi krhke i tjeskobne, žene žrtve, značajke su koje Rosemarynu bebu čine jednim od najznačajnijih onodobnih filmova. Ruth Gordon osvojila je Oscara za sporednu ulogu, a Roman Polanski je bio nominiran za scenarij.
Film je sniman u New Yorku i Los Angelesu. Svjetska premijera bila je 12. lipnja 1968. godine.

Nakon projekcije filma, s početkom u 20,30 sati slijedi live nastup FIUME.

Sirovi zvuk mašina koje proizvode ritmične repetitivne zvukove za postizanje efekta rituala, uz slojeve sintetičkih zvukova i procesiranih vokala. Dosadašnja tri nosača zvuka su izašli za dvije nizozemske i jednu etiketu iz New Yorka. Izvođač prepričava doživljena ili prepričana događanja i iskustva iz unutrašnjosti Zapadne Afrike i pitoresknih obala Haitija, prepleteno neizostavnim ljubavnim temama.

FIUME, poznat i kao LCN, je član zagrebačkog bRave kolektiva, rezident DJ Ljubljanskog klupskog programa Elektroliza, uz prijašnju rezidenciju Queer Festivala u Zagrebu. Osim DJ i nastupa uživo širom Europe, te i u Brazilu i Japanu, FIUME od 2000. godine su/organizira nekoliko klupskih programa u Sisku i Zagrebu, te je bio aktivan član u formiranju i provedbi programa sisačkog Kluba mladih SKWHAT. Uz Sisak ga veže i kolaboracija sa Zarkoffom u projektu Florence Foster Fan Club.FIUME je urednik glazbene emisije Disco Panonia za nizozemski Internet radio Intergalactic FM već desetak godina.

https://krirecords.bandcamp.com/track/electro-city-expres

Oznake


povratak na popis novosti
Gradska Galerija Striegl, 2024. Sva prava pridržana. dizajn: Sven Sorić | izrada: Viktor