22/07/24

Tajana Tkalčić / Radionica ”Mape obiteljskih odnosa” / 3/11/2018, 11,00-12,00 sati

U sklopu aktualne izložbe Ivane Tkalčić ”Obiteljska mitologija”, u subotu, 3/11/2018, s početkom u 11,00 sati, mag. ing. arh. Tajana Tkalčić održat će radionicu ”Mape obiteljskih odnosa” koja je namijenjena za sve zainteresirane starije od 16 godina. Cilj radionice je upoznavanje s arhetipima i simbolikom povezanom uz obiteljske odnose. Sudionici će osvijestiti arhetipe koji izranjaju iz njihove obiteljske prošlosti, a koji prožimaju i povijest društva u cjelini. Kroz praktičnu vježbu i prezentaciju biti će analizirani arhetipi te njihov utjecaj na podsvjesne obrasce ponašanja sudionika, a koji vode određenim odlukama te kroz njih kroje njihovu budućnost. Praktična vježba pomoći će sudionicima da nauče primijeniti to znanje u praksi. Radionica će završiti diskusijom.

Maksimalni broj sudionika radionice je 10 osoba i radionica je za sve sudionike besplatna, tako da molimo da se za sudjelovanje svi zainteresirani jave na mail:
alma@galerija-striegl.hr ili na broj mobitela: 099 2184376.

Radionica je besplatna za sve sudionike.

///

Tajana Tkalčić magistrirala je arhitekturu i urbanizam na Sveučilištu u Zagrebu na temu izgradnje nove Gradske galerije Striegl u urbanističkom tkivu grada Siska. Paralelno uz taj studij, kroz petogodišnju edukaciju na otvorenom učilištu Bio-vizija, stekla je i zvanje Holističke Feng Shui savjetnice. Tako se pored znanja o ekološkoj i održivoj arhitekturi, upoznala i s holističkim načinom života.
Tijekom studija radila je u bečkom arhitektonskom birou Coop Himmelb(l)au, gdje je sudjelovala na međunarodnim projektima u Kini, Italiji i Francuskoj. Nakon završetka studija vraća se u Hrvatsku, gdje od 2012. do 2017. godine radi kao ovlaštena arhitektica u arhitektonskom birou u Čakovcu. Ondje pokreće inicijative u svrhu jačanja kulturne raznolikosti s ciljem održivog razvoja društva u sklopu udruga Kajkavska Renesansa i Udruženja arhitekata Međimurja. Radi na projektima i drži radionice i predavanja o Feng Shui-u, vizualnoj edukaciji i kulturnom nasljeđu naših predaka. Istovremeno ostvaruje razmjenu znanja kroz međunarodne suradnje s udrugama iz Slovenije i Austrije.
Umjesto preuzimanja arhitektonskog biroa u Čakovcu, odlučuje se na preseljenje u Austriju pa danas kao arhitektica i Feng Shui savjetnica djeluje u Beču gdje drži radionice na temu cjelovitog načina života i radi na internacionalnim projektima.
Tajana svoje znanje kontinuirano usavršava pa je ove godine nastavila daljnji razvoj kroz edukaciju u smjeru Ayurvede završivši ayurvedski kurs čitanja pulsa kod dr. med. Lothara Krennera u Beču.

web stranica: holystic-living.com

///
Sadržaj radionice:

METODE RADA: interakcija sa sudionicima kroz praktičnu vježbu izrade mape obiteljskih odnosa, prezentacija i analiza arhetipskih odnosa, diskusija

KONCEPT RADIONICE:

– Predstavljanje i uvod / 10 min
– Praktična vježba / 10 min – svaki sudionik izrađuje svoju mapu
   obiteljskih odnosa
– Prezentacija / 20 min – analiza arhetipskih odnosa
– Diskusija / 20 min

Oznake


povratak na popis novosti
Gradska Galerija Striegl, 2024. Sva prava pridržana. dizajn: Sven Sorić | izrada: Viktor