29/06/17 - 15/07/17

Prva međunarodna izložba stripa “MIKS COMICS”

U sklopu 3. međunarodne izložbe karikature ‘MIKS 2017 – Drevni astronauti’ u Sisku će se održati i više popratnih zbivanja, od kojih je posebno zanimljiva Prva međunarodna izložba Stripa ‘MIKS COMICS’ koja će biti postavljena u u Gradskoj galeriji Striegl a na kojoj će se moći vidjeti radove velikana stripa, kao što su Igor Kordej, Goran Kovačević, Krešimir Zimonić, Branislav Bane Kerc, Dubravko Mataković i drugi.

U Muzeju će također biti izložena skulptura Zorana Petrovića, izrađena iz drveta stoljetnog sisačkog hrasta Juliusa, koji je kao sisačka prirodna i povijesna baština bio pod posebnom zaštitom. Autor će tom prigodom skulpturu pokloniti Gradu Sisku.

Kako je rekao autor izložbe Nenad Ostojić, prošlogodišnja izložba karikatura, koja je održana pod nazivom ‘MIKS – All About Rock & roll’, oborila je sve regionalne rekorde po broju pristiglih radova, sudionika i zastupljenih zemalja, pa je ušla u Top 10 svjetskih izložbi, na temelju čega je Udruga MIKS primljena u članstvo FECO (svjetska organizacija karikaturista), a izložba je ocjenjena s maksimalnih 5 zvjezdica.

Oznake

povratak na izložbe
Gradska Galerija Striegl, 2024. Sva prava pridržana. dizajn: Sven Sorić | izrada: Viktor